Pakketmaatregel AWBZ begeleiding

Array

Ondersteuning door MEE verlengd
Clienten die als gevolg van de pakketmaatregel AWBZ geheel of gedeeltelijk hun begeleiding verliezen, kunnen terecht bij MEE organisaties. MEE organisaties bieden tijdelijk ondersteuning bij het zoeken naar bijvoorbeeld hulp in de naaste omgeving of het zelf inkopen van begeleiding ter (gedeeltelijke) vervanging van het verlies aan begeleiding uit de AWBZ.

VWS heeft besloten de periode van ondersteuning door MEE met een half jaar te verlengen. Clienten die als gevolg van een herindicatie deels of volledig hun begeleiding verliezen, kunnen zich nu tot en met 30 juni 2010 bij MEE melden. De feitelijke ondersteuning loopt daarmee nog door tot en met 31 augustus 2010. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de VNG. Hier vindt u een artikel over dit onderwerp en een brief van MEE Nederland.

Inzet compensatiegelden
Ter compensatie voor het opvangen van onbedoelde gevolgen van de pakketmaatregel AWBZ, krijgen gemeenten vanaf 2010 structureel € 127 miljoen beschikbaar gesteld. In een brief aan gemeenten roept Staatssecretaris Bussemaker de gemeenten op dit extra budget ook daadwerkelijk te gebruiken voor het opvangen van de gevolgen van de pakketmaatregel. Voor het artikel en de brief kunt u terecht op de website van de VNG

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen