Gewoon onze vertrouwde zorg

Array

De afgelopen tijd zijn wij in het kader van de Wmo tegen wil en dank nog al eens in verband gebracht met conflicten tussen andere zorgaanbieder of de gemeenten. Niets is minder waar. Livio heeft het afgelopen jaar gekozen om afscheid te nemen van huishoudelijk werk. Dat is onze eigen welbewuste keuze geweest. Met het prijsniveau kunnen wij niet uit, maar ook vinden wij dat specifiek huishoudelijk werk niet tot onze core-bussines als zorgaanbieder hoort.
Voor een kleine 500 medewerkers hadden wij daarom geen werk meer en is daarvoor collectief ontslag aangezegd. Veel daarvan zijn intussen in alle richtingen overgestapt naar een nieuwe werkgever. Of het nu naar de ene of naar de andere aanbieder was. Uiteindelijk is dat ons om het even, als onze voormalige klanten en medewerkers maar zo goed mogelijk terecht kwamen.

Voor Livio komt daarmee het hoofdstuk huishoudelijke hulp ten einde. In dat verband zijn ook geen afspraken gemaakt met leveranciers om daarin verder samen te werken. Waar het voor ons om gaat is het leveren van de zorg, zoals wij altijd deden. In onze verpleeghuizen, in onze woonzorgcentra, maar evengoed de zorg aan huis – de gewone de thuiszorg dus – die wij sinds jaar en dag leveren. Gewoon doen waarvoor wij als zorginstelling bestaan. Livio kiest daarbij voor haar eigen beleidslijn, met respect voor iedereen om ons heen. Daarin gaan wij onverminderd verder. Gericht op het ondersteunen van al die klanten die de zorgverlening in onze handen hebben gelegd. Ook 2010 zal voor ons in het teken staan om die taak zo goed mogelijk te doen.

Bron: Livio

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen