Tergooiziekenhuizen lijdt nu imagoschade door NMa

Array

Tergooiziekenhuizen is de dupe van een lek bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Daardoor staat Tergooi landelijk in de etalage als fusieziekenhuis dat fors duurder is geworden, zo schrijft de Gooi- en Eemlander afgelopen week. Directeur Claudia Zuiderwijk van Tergooiziekenhuizen  ziet met lede ogen aan hoe in Hilversum het verzet tegen de Gooise ziekenhuisfusie weer oplaait door het uitlekken van het NMa-studie naar prijsontwikkeling bij het samengaan van de Gooise ziekenhuizen. Daaruit blijkt dat heupoperaties in het Gooi een fikse tien procent duurder zijn geworden. Zuiderwijk benadrukt dat tegelijkertijd allerlei ingrepen bij Tergooi juist goedkoper zijn geworden. De kostprijs per patient ligt van de Twegooiziekenhuizen onder het gemiddelde, volgens zorgverzekeraar Agis.Volgens Zuiderwijk komt het nieuws op een heel slecht moment. ,,We zijn nu nog twee ziekenhuizen. Had gewacht tot we echt samen zijn in het Gooi.” Tergooi heeft het al zo moeilijk om draagvlak te creeren voor de fusie en lijdt nu imagoschade. Zuiderwijk betreurt het dat de NMa Tergooi niet heeft laten weten dat er een onderzoek liep. Ze kondigt een ‘stevig’ gesprek aan met de instantie. ,,En ik doe de morele oproep om eens te kijken naar de kwaliteit van de zorg, niet altijd maar de kosten.” NMa-woordvoerster Barbara van der Rest benadrukt dat het gaat om een uitgelekt deel van het onderzoek. Volgens haar is terugdraaien van de ziekenhuisfusie in het Gooi absoluut niet aan de orde.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen