Souvenaid: Shake die het geheugen van Alzheimerpatiënt lijkt te verbeteren

Array

Een milkshake, dat is wat Alzheimerpatienten dagelijks moeten drinken om de ziekte tegen te houden. Niet zomaar een milkshake, maar een aardbeienmilkshake met geheugenverbeterende stoffen. Over twee jaar zou de milkshake, Souvenaid® genaamd, op de markt kunnen komen. Souvenaid is een milkshake die men een keer per dag neemt om je geheugen te verbeteren. De shake bevat nutrienten die in combinatie met elkaar de zenuwverbindingen in de hersenen optimaliseren. De gepatenteerd combinatie van nutrienten heet called Fortasyn™ Connect, en bevat omega-3 fatty acids, choline, uridine monophosphate, en een mix van antioxidant and vitaminen B.

In klinisch onderzoek blijkt, gepresenteerd op de Alzheimer’s Association Internationale Conferentie over de Alzheimer (ICAD) Souvenaid het geheugen, bij dagelijks, te verbeteren. De resultaten werden na 12 weken waargenomen.

Souvenaid US Clinical Trial
De S-Connect studie, met 40 locaties in de VS, is werven  nu patienten om in de studie te includeren. Dit Amerikaanse onderzoek heeft als doel de voorgaande onderzoeken uit te breiden naar meer landen onderzoek. Voorlopige resulaten laten al wel zien dat  Souvenaid ® het geheugen in een vroeg stadium bij Alzheimer patienten verbeterd.

Meer details over Souvenaid® clinical trial. Bezoek diverse  clinical trial sites.
Het effect van voeding op de hersenen van gezonde veroudering en gezondheid is een onderwerp waar wetenschappers en het grote publiek meer over willen weten. Uit onderzoek is gebleken dat omgevingsfactoren als voeding een rol spelen in de vroege proces dat leidt tot de ontwikkeling van geheugenverlies. Uit een groeiende hoeveelheid bewijsmateriaal blijkt dat er bepaalde dieten, zoals het mediterrane dieet, die leiden tot een lager risico op het ontwikkelen van dementie of de ziekte van Alzheimer. Het mediterrane dieet wordt meestal gekenmerkt door een hogere consumptie van vis, groenten, peulvruchten, fruit, granen, en onverzadigde vetzuren, en een lagere inname van verzadigde vetzuren, zuivel, vlees en gevogelte. Essentiele hersenenvoedingsstoffen bevatten omega-3 vetzuren, choline, anti-oxidanten en bepaalde vitaminen. Dierproeven tonen aan dat combinaties van specifieke voedingsstoffen een aanzienlijk effect hebben op de hersenen. In combinatie, deze voedingsstoffen een belangrijke rol spelen bij de opbouw van zenuwverbindingen, het creeren van de trajecten die het mogelijk maken voor de communicatie en geheugen.

Bron: Nutricia

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen