Nierpatiënten kunnen nu in Lievensberg dialyseren

Array

Lievensberg Ziekenhuis heeft een nieuwe dialyseafdeling. Op maandag 4 januari werden de eerste nierpatienten geholpen. Voorheen moesten patienten voor een dialysebehandeling naar Roosendaal of Goes.
De nieuwe dialyseafdeling beschikt over 24 plaatsen en is ingericht met de modernste dialyseapparatuur, die nog maar in een klein aantal ziekenhuizen gebruikt wordt. Deze spoelmachines hebben een touchscreen en kortere slangen. De kortere slangen zorgen ervoor dat er minder bloed van de patient buiten het lichaam stroomt. De kans op stolling van het bloed wordt daardoor ook verminderd.

Voorheen werden nierpatienten gedialyseerd in het Franciscus ziekenhuis in Roosendaal of de Oosterscheldeziekenhuizen in Goes. Dialyseverpleegkundige Maartje Kasander werd het afgelopen jaar in Roosendaal geschoold, haar collega Wilma Evers volgde haar opleiding in Goes. Maartje Kasander: “Het was de laatste tijd nog veel geregel en ik ben blij dat we nu eindelijk weer met patientenzorg bezig zijn. We moeten even wennen aan de nieuwe machines, maar er kan eigenlijk niks misgaan.”

Ook de 80-jarige Rosalia de Klerk is blij met de nieuwe dialyseafdeling in Lievensberg. Drie keer per week moet ze gedialyseerd worden. Ze is ‘heel gelukkig’ dat ze daarvoor niet langer naar het ziekenhuis in Roosendaal hoeft. “Die lange taxiritten, die vond ik vreselijk.”

Bron: Lievensberg ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen