Centralisatie gehoorverbeterende operaties een goede zaak

Array

Surgical management of otosclerosis and congenital stapes ankylosis
Promotor(es)prof. dr. C.W.R.J. Cremers
Copromotor(es)dr. J. Rutka (Toronto)
dr. J. Halik (Toronto)
Datum dinsdag 19 januari 2010
Tijd 13.30 uur
Locatie Radboud Universiteit, Academiezaal Aula,
Comeniuslaan 2

Centralisatie gehoorverbeterende operaties een goede zaak
is een botziekte van het middenoor en het binnenoor. Hierdoor ontstaat , waarvoor een hoortoestelaanpassing of een gehoorverbeterende, behandelmogelijkheden zijn. De stijgbeugel is een gehoorbeentje in het oor. Vitaly Kisilevski deed onderzoek in het Markham Stoufville Ziekenhuis in Toronto (Canada) naar de resultaten van stijgbeugelvervangende chirurgie bij otosclerose.

Hij onderzocht 1367 opeenvolgende stijgbeugelvervangende operaties. Deze blijken vrijwel steeds (zeer) succesvol te zijn geweest. Dit onderzoek toont aan dat, vanuit oogpunt van de patient, de centralisatie van deze gehoorverbeterende operaties in zeer geoefende handen een goede zaak is.

Vitaly Kisilevski (1962) studeerde Geneeskunde en Keel- Neus en Oorheelkunde in Leningrad. Zijn onderzoek in het Markham Stoufville Ziekenhuis (Toronto) is begeleid vanuit de afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde van het UMC St Radboud, en valt binnen het onderzoeksinstituut Neurosciences. Kisilevski is werkzaam als arts bij het Markham Stoofville Ziekenhuis in Toronto (Canada).

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen