UMCU en LUMC vernieuwen zorg-ict

Array

Contractondertekening met leverancier Chipsoft
Vandaag hebben het UMC Utrecht en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) het contract ondertekend met leverancier ChipSoft voor de volledige vernieuwing en verbetering van hun zorg-ICT. In de komende anderhalf jaar vervangen beide UMC’s hiermee hun bestaande ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS) dat ze uitbreiden met een nieuw Elektronisch Patientendossier (EPD).

Het LUMC en UMC Utrecht bereiden zich hiermee voor op de toekomst waarin ICT-systemen een steeds grotere bijdrage leveren aan patientvriendelijkere en efficientere zorg.

Europese aanbesteding
Na een intensieve en grondige Europese aanbesteding is besloten om de levering en invoering van het ZIS/EPD te gunnen aan ChipSoft. Nu het contract is ondertekend en de wijze van aanpak is vastgelegd, is de aanbestedingsfase formeel afgesloten.

Samenwerking

De twee UMC’s hebben tijdens de aanbesteding op uitstekende wijze intensief samengewerkt. Zij hebben een vergelijkbare geschiedenis op het gebied van zorg-ICT. Ook de huidige uitgangsposities verschillen niet veel van elkaar. Deze unieke samenwerking zal tijdens de implementatiefase voortgezet worden. Door het uitwisselen van kennis en ervaring verwachten zij elkaar in de toekomst te kunnen blijven versterken.

Bron: UMCU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen