UMC Utrecht en LUMC gezamenlijk van start met vernieuwing zorg-ICT

Array

UMC Utrecht en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) hebben het contract ondertekend met leverancier ChipSoft voor de volledige vernieuwing en verbetering van hun zorg-ICT. In de komende anderhalf jaar vervangen beide UMC’s hiermee hun bestaande ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS) dat ze uitbreiden met een nieuw Elektronisch Patientendossier (EPD).

Het LUMC en UMC Utrecht bereiden zich hiermee voor op de toekomst waarin ICT-systemen een steeds grotere bijdrage leveren aan patientvriendelijkere en efficientere zorg.

Europese aanbesteding
Na een intensieve en grondige Europese aanbesteding is besloten om de levering en invoering van het ZIS/EPD te gunnen aan ChipSoft. Nu het contract is ondertekend en de wijze van aanpak is vastgelegd, is de aanbestedingsfase formeel afgesloten.

Samenwerking
De twee UMC’s hebben tijdens de aanbesteding op uitstekende wijze intensief samengewerkt. Zij hebben een vergelijkbare geschiedenis op het gebied van zorg-ICT. Ook de huidige uitgangsposities verschillen niet veel van elkaar. Deze unieke samenwerking zal tijdens de implementatiefase voortgezet worden. Door het uitwisselen van kennis en ervaring verwachten zij elkaar in de toekomst te kunnen blijven versterken.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen