WHO: Geen beïnvloeding door farmaceutische industrie

Array

De wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft fel uitgehaald naar critici die claimen dat de Mexicaans griep een neppandemie is, die alleen maar is gecreeerd ten bate van de medicijnfabrikanten.

Volgens de WHO had de uitbraak van een nieuwe stam van de H1N1-griep alle wetenschappelijke kenmerken van een pandemie. De WHO ontkent te zijn beïnvloed door de farmaceutische industrie. “De wereld ondergaat een echte pandemie. De ontkenning ervan is verkeerd en onverantwoordelijk,” aldus de organisatie. “Een pandemie heeft niets van doen met het aantal doden of de ernst ervan,” licht WHO-woordvoerder Gregory Hartl toe. “Een pandemie is letterlijk een mondiale verspreiding van een ziekte.”

Vandaag start de Raad van Europa een onderzoek naar de besluitvorming rond de pandemie, onder meer de aanschaf van vaccins door de verschillende overheden.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen