Dokter in Zaken

Array

Landelijke onderneming voor de individuele huisarts gelanceerd
Dokter in Zaken® is een nieuw initiatief ter ondersteuning van de individuele huisarts en ter vergroting van de clientvriendelijkheid van de praktijk, waarin huisartsen zelf tot 70% aandeelhouder zullen zijn. Het bedrijf wil individuele huisartsen ondersteunen in in de praktijkvoering en bij de vergroting van de clientvriendelijkheid van de praktijk. Zo kan er voor de deelnemende huisartsen nieuw zorgaanbod, zoals een ouderenspreekuur of overgewichtspreekuur worden georganiseerd, maar kan er ook invalpersooneel worden geregeld. Daarnaast zijn er mogelijkheden in gezamenlijke inkoop, het organiseren van wetenschappelijk onderzoek en levering van geneesmiddelen.

Volgens Rob Neeter, arts np en initiatiefnemer, is zijn onderneming vooral gericht op de individuele huisarts. “Er zijn natuurlijk wel belangengroepen zoals de LHV, maar die komen vooral op voor het collectief. Wij bekijken vooral wat we op individuele basis voor de huisarts kunnen doen. Als veel individuele  huisartsen hetzelfde willen, kunnen wij dat regelen. Op bijvoorbeeld het gebied van gezamenlijke inkoop kan dit ook financiele voordelen hebben.”
Dokter in Zaken® laat zich daarbij niet leiden door consensus, politiek of intercollegiale overwegingen, maar door zakelijkheid, vraag en aanbod, kortom resultaat waar de individuele huisarts iets aan heeft.

Het zijn niet alleen huisartsen zelf, die voordeel hebben van de activiteiten van Dokter in Zaken®. Veel activiteiten hebben te maken met facilitatie van nieuwe, betere of clientvriendelijker zorg. Het is een belangrijk aandachtsgebied van Dokter in Zaken® om zorgvernieuwingen sneller de patient te laten bereiken. Dat kan gaan door de organisatie van speciale spreekuren, stimulatie van zelfzorg en zelfredzaamheid van chronische patienten en verhoging van het serviceniveau door laboratoriumdiagnostiek op de praktijk, betere bereikbaarheid en een clientvriendelijker geneesmiddelendistributie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen