Bekostiging bewegingsgroepen op losse schroeven

Array

Een keer per week komen ze bij elkaar: de Parkinson Bewegingsgroepen in Wassenaar. Onder begeleiding van fysiotherapeut Pauline Baars wordt er geoefend. Zo leren de mensen met parkinson hoe ze goed en veilig kunnen bewegen, wat ze moeten doen als ze vallen en ze krijgen tips en steun van lotgenoten.

Ze hebben plezier en zijn na al die jaren met elkaar verbonden geraakt. En dat allemaal op kosten van hun zorgverzekering. Tenminste tot nu toe. Aan dit wekelijkse plezier dreigt een eind te komen door forse bezuinigingsmaatregelen van de zorgverzekeraars. Het gevolg is dat de groepslessen lang niet altijd volledig meer worden vergoed.

Inmiddels heeft Hans Bogers alarm geslagen en de Parkinson Vereniging op de hoogte gesteld van de misstanden. Binnen de Wassenaarse Bewegingsgroep zijn handtekeningen verzameld en aan de vereniging aangeboden. Hans: ”De handtekeningenactie is echt een alarmkreet. We ontvangen steeds meer berichten vanuit het hele land over het korten op de vergoedingen van de Parkinson Bewegingsgroepen door de zorgverzekeraars. Het gaat om vele tientallen groepen die nu niet verder kunnen.”

Alleen al op de website van de Parkinson Vereniging zijn ruim zestig organiserende bewegingsclubs vermeld, allemaal onder professionele begeleiding. Daarbij moet worden bedacht dat sommige fysiotherapiepraktijken meerdere groepen begeleiden bestaande uit tientallen patienten. En snelle rekensom maakt duidelijk dat het om vele honderden gedupeerden gaat.
Bent u ook slachtoffer van de korting op groepslessen. Laat het Hans Bogers weten! Op die manier kan een schatting worden gemaakt van het aantal gedupeerden. Indien voldoende gedupeerden zich melden zal TV programma Eén Vandaag aandacht aan deze bezuinigingen geven. Dus; meldt u als gedupeerde zonder continuering van de parkinson bewegingsgroepen bij Hans Bogers 070-3462217 Wassenaar

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen