Hengelose internist van Berkum ineens dieetgoeroe met Dr. Frank dieet

Array

De Hengelose internist Frank van Berkum heeft een eiwit dieet ontwikkeld waarmee je elke week een kilo afvalt. Het aantal mensen dat zich op de website www.eenkiloperweek.nl heeft gemeld is afgelopen weekend weer flink gestegen. De teller staat inmiddels op 161.500! Dat betekent dat inmiddels in Nederland meer dan 161.500 mensen zich hebben aangemeld om het ‘Dokter-Frank-dieet’ te gaan volgen. Tien kilo in tien weken, is de belofte. Het gaat hard, maar volgens dokter Frank is dat nog maar het begin, hij denkt dat ie de 200.000 ook wel gaat halen. Het blijft natuurlijk gissen of de media de hype een extra zetje heeft gegeven. Maar de de aanbeveling van DVN  kan een dieet zich geen betere reclame wensen. De basis van het Dr. Frank dieet is de inname van een verhoogde hoeveelheid eiwitten en veel minder koolhydraten. Kortom, het is een koolhydraatarm, eiwitverrijkt dieet.

Het eiwit dieet kent 2 grote voordelen aldus Frank van Berkum:

  1. eiwitten werken zeer verzadigend, je zit dus sneller vol.
  2. je verbrandt vet zonder je spiermassa te verminderen tijdens het dieet.

Het dr. Frank dieet zou dus zeer goed werken om af te vallen en je zou je behaalde resultaat ook makkelijker vasthouden doordat je geen spieren hebt afgebroken tijdens het afvallen, zoals bij vele crash-dieeten wel het geval is. Dit is cruciaal omdat de spieren juist grote energieverbruikers zijn in het lichaam. Dit is ook de reden waarom mannen vaak makkelijker afvallen dan vrouwen, mannen hebben simpelweg een grotere spiermassa dan vrouwen. Hiermee voorkom je dus een jojo-effect. Wil je het jojo-effect nog effectiever tegengaan? Dan adviseert Frank van Berkum je ook te gaan werken aan je levensstijl en aan een permanente gedragsverandering.

De reden dat het dr. Frank dieet uitgaat van een koolhydraatbeperking is omdat hij het simpel vooral simpel wil houden en omdat het bijna altijd goed is vol te houden. “Je kunt namelijk zeer smakelijke koolhydraatarme maaltijden maken die prima in mijn dieet passen.”, aldus van Berkum.

Met het dr. Frank dieet val je gemiddeld één kilo per week af. In de praktijk blijkt vaak dat mensen veel méér gewicht verliezen; drie kilo of meer in één week is geen uitzondering. Maar het kan soms ook langzamer gaan, ieder mens heeft zijn eigen afvaltempo. Lukt het je onverhoopt niet om een kilo per week af te vallen, neem dan contact op met een dietist in je omgeving. Gebruik het dieet zodra je BMI hoger is dan 27 is, of als je last hebt van aandoeningen die veroorzaakt worden door overgewicht.

De reden voor het enorme aantal enthousiaste aanmeldingen is de laagdrempeligheid van het Dr. Frank Dieet. Je hoeft geen dure smakeloze shakes, etc. aan te schaffen en de kilo’s die je afvalt per week maakt het ook een realistisch dieet. Eén kilo per week verliezen is minder drastisch dan crashdieten en daarmee ook minder belastend voor je lichaam.

Wil je meedoen aan het Dr. Frank Dieet? Of wil je meer informatie? Kijk dan op www.eenkiloperweek.nl.

Op 21 januari verscheen het eerste boek van Dr. Frank van Berkum, Gezond slank met Dr. Frank. Een praktisch kookboek boordevol recepten voor het eiwitrijke koolhydraatarme dieet. Dit dieet is gebaseerd op eigen wetenschappelijk onderzoek, waarvan op 22 januari het proefschrift wordt verdedigd aan de Universiteit van Maastricht. Het eerste boek van dr. Frank kan je hier bestellen. Het op basis van wetenschappelijk onderzoek ontwikkelde dieet wordt in heldere taal uiteengezet waarna maar liefst 88 recepten worden beschreven. Handige boodschappenlijstjes maken het boek tot een uiterst praktisch naslagwerk. In aparte hoofdstukken is aandacht voor thema’s als vis, zuivel en beweging. In kaders wordt op een heldere manier medische uitleg gegeven. niet eerder was afvallen zo gezond, zo effectief en vooral: zo lekker.Dit eiwitrijke en koolhydraatarme dieet werd een groot succes en deze week werd het eerste kookboek voor het dieet uitgebracht: Gezond slank met Dr. Frank.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen