Lasershow in zeven steden

Array

Geef mensen met een hersenaandoening een beter perspectief! Dat is het motto van de Hersenstichtingcollecte die volgende week maandag begint. In totaal gaan 10.400 enthousiaste collectanten op pad om geld in te zamelen voor ruim vier miljoen mensen met een hersenaandoening. Op aanstaande maandag van 17:30 tot 19:30 uur roept de Hersenstichting via een lasershow in zeven grote steden het publiek op om te geven aan de collectant of een gift te storten op giro 860.

In de zeven steden is gekozen voor een aansprekend gebouw, waar maandagavond 1 februari gedurende twee uur een lasershow te zien zal zijn. De lasershows markeren de start van de Hersenstichtingcollecte die van 1 tot en met 6 februari plaatsvindt. De locaties op alfabetische volgorde:
Amsterdam: de Dam – op het steigerdoek tegenover de Bijenkorf Den Haag: Stadhuis – bij de hoofdingang
Eindhoven: GGD gebouw
Leeuwarden: Avero Achmea toren
Nijmegen: de Stationstoren
Rotterdam: Euromast
Zwolle: de Peperbus

Vorig jaar besteedde de Hersenstichting EUR 3.744.000 (80,2 % van de inkomsten) aan wetenschappelijk onderzoek en voorlichting, om zo een beter perspectief te realiseren voor mensen met een hersenaandoening. Er zijn veel verschillende hersenaandoeningen, zoals beroerte, hersenletsel, migraine, autisme, dementie, hersentumor of ADHD. Eén op de vier inwoners van Nederland krijgt ooit in zijn of haar leven met een hersenaandoening te maken.

De Hersenstichting wil mensen met een hersenaandoening meer perspectief bieden en vraagt komende week daarvoor steun. Zij vraagt het publiek om de collectant niet in de kou te laten staan. Giften zijn ook welkom op gironummer 860 t.n.v. Hersenstichting Nederland, Den Haag. Mensen kunnen ook hun gift overmaken via www.hersenstichting.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen