Zorgsector werkt aan eigen onderwijsaanbod

Array

Een groot aantal Nederlandse zorginstellingen heeft zich aangesloten bij een gezamenlijk onderwijsinitiatief. Met dit initiatief willen zij de kwaliteit en ontwikkeling van online zorgonderwijs waarborgen. Tien instellingen, waaronder het universitaire Erasmus MC, MUMC en VUmc, stellen via de website www.zorgleren.nl kennis, middelen en producten beschikbaar. Naast ziekenhuizen heeft ook de GGZ zich bij dit initiatief aangesloten.

E-learning
De samenwerkende ziekenhuizen en instellingen zetten zich in voor het ‘Nieuwe Leren’. Deze onderwijsvorm kenmerkt zich door gebruik van internet en multimedia (e-learning). Via Zorgleren.nl kan hulp worden gekregen bij de invoer van online onderwijs. Ook wordt gezamenlijk ontwikkeld lesmateriaal aangeboden en wordt voorzien in ondersteuning bij de invoer van leerportalen.Volgens de deelnemende zorginstellingen is e-learning de toekomst. Dat komt vooral door ontwikkelingen in de zorgsector zelf. Door patientveiligheid, de onregelmatige werktijden van zorgprofessionals en sturing vanuit de Inspectie groeit de behoefte aan leren wanneer het zorgverleners zélf uitkomt. Via e-learning kunnen bovendien grote groepen professionals effectief worden opgeleid. Productieverlies en verspilling van geld en tijd aan reis- en verblijfkosten behoort definitief tot het verleden.

Ontwikkelen

Zorgleren voorziet in kennis van medische apparatuur, zorg applicaties en voorbehouden risicovolle handelingen. Ook zijn er algemene trainingen als Omgaan met agressie, Bedrijfshulpverlening en Typevaardigheid. Het trainingsaanbod zal zich verder uitbreiden. Wordt er gebruik gemaakt van een training, dan wordt een groot deel van de opbrengst aangewend om nieuwe zorgmodules te ontwikkelen. Zorgleren roept andere instellingen op om actief te participeren.
Meer informatie

www.zorgleren.nl

The Competence Group, Afdeling Marketing en Communicatie. Bel (030) 256 56 25 of stuur een e-mail naar [email protected]

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen