Roche sluit jaar met minder winst af door overname Genentech

Het Zwitserse farmaconcern Roche sluit het boekjaar af met 22 procent minder winst, als gevolg van de miljardenovername van biotechnologiebedrijf Genentech. Roche vergrote de omzet met 8 procent tot 45,6 miljard frank. Dit was het gevolg van de toegenomen verkoop van Tamiflu en de verkoop van kankermedicijnen. Al viel de verkoop van die medicijnen toch wat tegen. Ondanks de terugval houdt het farmaconcern nog 8,5 miljard Zwitserse frank over. “In een  moeilijk economisch klimaat behaalde Roche een zeer goed resultaat”, vindt CEO Severin Schwan. Roche is nog steeds de belangrijkste producent van kankermedicijnen ter wereld.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen