Verzekeraarscombinatie tekent overeenkomst met STIVORO

Array

Stoppen met roken in basispakket
Univé-VGZ-IZA-Trias gaat als eerste verzekeraar stoppen met roken via het behandelcentrum van STIVORO vergoeden uit het basispakket. Univé-VGZ-IZA-Trias wil de beste begeleiding beschikbaar maken voor haar verzekerden. Daarmee krijgen verzekerden zelf meer regie over hun gezondheid. Ze kunnen nu, anders dan tot op heden het geval was, kosteloos intensieve hulp bij het stoppen krijgen. De verzekeraarscombinatie tekent dinsdag als eerste verzekeraar een overeenkomst met STIVORO voor deze bewezen werkzame methoden.

Basispakket
Univé-VGZ-IZA-Trias is de eerste verzekeraar in Nederland die stoppen met roken mogelijk maakt uit het basispakket voor al haar verzekerden. In het basispakket worden twee methoden van STIVORO opgenomen: de telefonische coaching en de groepstraining. De telefonische coaching houdt in dat je via telefonische contacten wordt voorbereid op en begeleid bij het stoppen-met-roken. Daarnaast worden er regionaal groepstrainingen georganiseerd onder de naam âPakje kansâ. Hierbij worden rokers groepsgewijs begeleid bij het stoppen. Deze training wordt via STIVORO gegeven door geschoolde begeleiders, met een beproefde methode.

Regie op gezondheid

Stoppen met Roken is een van de belangrijkste preventieve maatregelen tegen (chronische) ziekten als COPD, diabetes, hart en vaat ziekten en kanker. âWij willen onze klanten de mogelijkheid geven om actief te werken aan hun gezondheid. De begeleiding via STIVORO biedt deze mogelijkheidâ, aldus Lidy Hartemink, directeur Gezondheidszorg van Univé-VGZ-IZA-Trias. âHet past bovendien prima in onze gezondheidsprogrammaâsâ.

Ondertekening
Dinsdag 9 februari vindt in Arnhem de ondertekening plaats van de overeenkomst tussen Univé-VGZ-IZA-Trias en STIVORO. Univé-VGZ-IZA-Trias is de eerste verzekeraar waarmee STIVORO een contract sluit. âWij zijn blij met deze samenwerking omdat het mogelijk wordt rokers die willen stoppen, te ondersteunen bij het stoppen zonder dat de kosten een belemmering vormen. STIVORO herbergt sinds kort een behandelcentrum van waaruit we rokers kunnen ondersteunen met bewezen werkzame hulp’, aldus Lies van Gennip, directeur STIVORO.

Feiten
In Nederland roken ongeveer 3,7 miljoen mensen van 15 jaar en ouder. Hiervan proberen ieder jaar 1 miljoen rokers te stoppen. 23% van de rokers die probeert te stoppen gebruikt een hulpmiddel. De kans op succes is 2 tot 4 keer groter bij gebruik van stopondersteuning.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen