Brand in verzorgingshuis Postjesweg Amsterdam

0
191

Bij een brand in een verzorgingshuis in Amsterdam-West zijn acht mensen gewond geraakt. De bewoners in het verzorgingshuis aan de Postjesweg in de Baarsjes hadden rook ingeademd en moesten met ademhalings-problemen naar het ziekenhuis. De brand brak uit in een kamer op de tweede verdieping van het vijf etages tellende gebouw en was snel onder controle. Het vuur stelde weinig voor maar zorgde wel voor een hoop rookontwikkeling, aldus een woordvoerder van de brandweer. Daarop werd uit voorzorg de hele vleugel ontruimd.

Ruim vijftig mensen moesten uit hun woning. De bewoners van twintig woningen op de tweede etage moesten door rook- en waterschade op de verdieping de nacht elders doorbrengen. Het verzorgingstehuis heeft opvang geregeld.
In de centrale hal van het verzorgingshuis werden bewoners uit voorzorg onderzocht door de GGD, de meeste mensen maken het goed.