Gevolgen brand in verzorgingshuis Nieuw Vredenburgh

Array

Schade geschat op €650.000
Op de tweede verdieping van Nieuw Vredenburgh is in de nacht van 16 februari rond 02.00 uur een brand in een appartement van een bewoner ontstaan. De brand had rookontwikkeling tot gevolg. Acht van de twintig bewoners van deze etage zijn met ademhalingsproblemen in het ziekenhuis opgenomen. Vijf van hen hebben dezelfde ochtend het ziekenhuis mogen verlaten. De drie overige bewoners zijn in de avond gevolgd. Als gevolge van de rookschade kunnen 16 bewoners voorlopig niet terugkeren naar hun appartement. Voor hen is binnen andere locaties van Cordaan in Amsterdam opvang geregeld.

Voor de zekerheid zijn direct na het brandalarm alle 125 bewoners van Nieuw Vredenburgh van hun appartement gehaald. Zij zijn opgevangen op de begane grond in algemene ruimten binnen het gebouw. Er is geen sprake geweest van paniek. Wel is men geschrokken. Opgeroepen personeel heeft voor de opvang gezorgd. De Bedrijfs Hulpverleningsorganisatie (BHV) heeft goed gefunctioneerd.

De hele dag is er extra personeel aanwezig geweest om de bewoners te begeleiden bij de verwerking van de schrik en verwanten op de hoogte te stellen van de stand van zaken.

De brandweer en de politie waren snel te plaatse. De politie heeft onderzoek naar de oorzaak van de brand gedaan. Vermoedelijk is dit een technisch mankement in een apparaat van een bewoner. De politie heeft brandstichting uitgesloten. De schade aan het gebouw is geschat op € 650.000,-.

De Raad van Bestuur spreekt zijn grote waardering uit voor de BHV-medewerkers, de overige medewerkers en de regiodirectie voor de aanpak van deze calamiteit.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen