Nu’91 opent meldpunt agressie in de zorg

Array

Medewerkers in de zorgsector kunnen via internet suggesties doen en voorbeelden melden die agressie op de werkvloer tegen gaan.
NU’91 heeft een meldpunt geopend. Vanaf donderdag 18 februari 2010 staat het NU’91 Meldpunt voorkomen agressie op de zorgwerkvloer open via NU Meldpunt voor alle verpleegkundigen en verzorgenden.

Werknemers in de zorg hebben in toenemende mate te kampen met agressie op de werkvloer. Uit onderzoek* blijkt dat maar liefst 21,9 % van de verpleegkundigen, artsen, receptionisten en schoonmakers in zorginstellingen last heeft van verbale of non-verbale agressie. NU’91 is van mening dat er altijd aangifte van intimidatie of geweld moet worden gedaan. Maar voorkomen van deze ernstige conflictsituaties is natuurlijk beter. Nu’91 vraagt verpleegkundigen en verzorgenden via NU Meldpunt goede voorbeelden te melden.

Via het meldpunt kunnen verpleegkundigen, artsen, receptionisten en schoonmakers tips en suggesties geven, maar ook vermelden hoe hun instelling werkt aan een veilige omgeving.

Medewerkers in de zorg hebben recht op een veilige werkplek.

* Onderzoek door MWM2 in opdracht van NHTV internationaal hoger onderwijs in Breda samen met Eurest Services (grootleverancier van facilitaire dienstverlening).

Bron: NU’91

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen