Universiteit Maastricht scoort hoog in COPD citatieranking

Array

ScienceWatch, onderdeel van Thomson Reuters (internationaal persbureau en dataleverancier) publiceerde onlangs een top 20 van de instituten met de meeste citaties op het gebied van COPD (chronisch obstructieve longziekte) in de afgelopen tien jaar. De Universiteit Maastricht prijkt in deze ranking op de achtste plaats. Annemie Schols, hoogleraar Voeding en metabolisme bij chronische ziekten en Emiel Wouters, hoogleraar Pulmonologie, zijn de best scorende Maastrichtse onderzoekers. Op de lijst komen nog twee andere Nederlandse universiteiten voor: Groningen (#15) en Leiden (#20). Verder staan er overwegend Britse en Amerikaans instituten in de ranking. De University of London Imperial College of Science, Technology & Medicine, Harvard University en University of British Columbia bezetten de top drie van deze lijst.

Klik hier voor het bericht van ScienceWatch

Bron: UM

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen