Mogelijkheid anonieme aangifte uitbreiden

Array

Slachtoffers van geweldmisdrijven die goede redenen hebben bang te zijn voor represailles moeten anoniem aangifte kunnen gaan doen. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Justitie woensdag. De bedoeling is dat door anoniem aangifte doen mogelijk te maken, slachtoffers van geweldmisdrijven vaker aangifte gaan doen. De mogelijkheid om anoniem aangifte te doen moet worden uitgebreid. Dat betoogde minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie en Binnenlandse Zaken deze week. Hierdoor kunnen slachtoffers van bijvoorbeeld geweldsmisdrijven anoniem aangifte doen zonder te vrezen voor represailles. Minister Hirsch Ballin breidt deze regeling uit om via de werkgever anoniem aangifte te doen. Dit houdt in dat bijvoorbeeld bedreigd ambulancepersoneel niet hun eigen adres op hoeft te geven, maar het adres van het ziekenhuis. De vrees voor dreigementen als ik weet waar je woont” neemt hierdoor af. Minister Hirsch Ballin zal de politie en het Openbaar Ministerie vragen deze maatregelen op korte termijn te verwerken en wil dat slachtoffers ook actief worden geïnformeerd over de mogelijkheden van anonieme aangifte. De CDA Tweede Kamerfractie omarmt het plan van minister Hirsch Ballin.

Anoniem aangifte doen kan al in zaken rondom de zware georganiseerde misdaad. Dit moet nu worden uitgebreid met slachtoffers van geweldsmisdrijven, zoals ziekenhuispersoneel die te maken krijgen met agressie of geweld tijdens hun werk.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen