Top over gezondheidszorg van Obama zonder resultaat

Array
De Amerikaanse president Obama wil een zorgverzekering voor iedereen, maar hij heeft de tegenstanders van zijn plannen nog niet kunnen overtuigen. Obama hield donderdag met tientallen Republikeinen en Democraten overleg over zijn plannen.In een ruim zeven uur durend topoverleg heeft hij de Republikeinen donderdag niet kunnen winnen voor zijn hervormingen van de gezondheidszorg. De hervorming van het zorgstelsel kost volgens Obama in tien jaar tijd bijna 700 miljard euro. De Republikeinen vinden de plannen te duur en denken dat ze tot veel overheidsbemoeienis leiden.

Aan het debat deden 40 Republikeinse en Democratische prominenten mee, onder wie de Amerikaanse president zelf. Het overleg duurde zeven uur lang en was live te zien op de Amerikaanse tv. De Republikeinen vinden de voorstellen van de Democraat Obama te duur en  te socialistisch, en zijn gekenmerd door te veel overheidsbemoeienis. De hervormingen in de gezondheidszorg zijn voor Obama een belangrijk onderwerp.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen