UMCG ontvangt roze lintje voor borstkankerzorg

Array

Het UMCG heeft van de BorstkankerVereniging Nederland (BVN) het roze lintje ontvangen. Dit lintje is toegekend omdat de zorg die het UMCG verleent aan patienten met borstkanker, voldoet aan de basiseisen die de BVN daaraan stelt.

De BVN heeft achttien criteria opgesteld die belangrijk zijn voor een borstkankerpatient. Deze criteria hebben onder meer betrekking op de wachttijden voor operaties, onderzoeken en uitslagen, de coördinatie en afstemming tussen behandelaars en de mogelijkheden van psychosociale ondersteuning. Het UMCG voldoet aan de vijf belangrijkste criteria en aan elf (tien is het minimum) van de dertien overige criteria.

De BVN is vooral te spreken over de sterk protocollaire werkwijze van het UMCG en het breed samengestelde mammateam waarin verschillende disciplines nauw met elkaar samenwerken. Ook is de vereniging tevreden over het aantal plastisch chirurgen dat betrokken is bij de borstkankerzorg en het brede arsenaal dat zij bieden aan reconstructiemogelijkheden. Verder wordt de heldere website voor borstkankerpatienten als pluspunt gezien.

Op internet kunnen patienten de Borstkankermonitor raadplegen om te bekijken welke ziekenhuizen een rose lintje hebben ontvangen van de BVN. De monitor laat zien hoe de borstkankerzorg in een bepaald ziekenhuis is georganiseerd, hoe andere patienten deze zorg ervaren hebben en in hoeverre het ziekenhuis voldoet aan de basiseisen van goede zorg, opgesteld door de patientenvereniging (BVN).

Meer informatie
In het pdf-document dat u kunt downloaden onder aan deze pagina, vindt u een overzicht van de achttien criteria van de BVN.
Via de links onder aan deze pagina kunt u surfen naar de Borstkankermonitor en de UMCG-site over borstkanker.

Meer informatie
Borstkankersite UMCG

  • Borstkankermonitor
  • Downloads

    Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

    Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

    Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

    Recente artikelen