Zakboekje Oncolytica-interacties beschikbaar

Array

Het zakboekje Oncolytica-interacties is vanaf maart 2010 beschikbaar. Dit zakboekje biedt een overzicht van de beoordeelde interacties van oncolytica, met de bijbehorende teksten. Het zakboekje bevat een index, een tekstgedeelte en de Besliskaart. De beoordeling is uitgevoerd door de Werkgroep Oncolytica Interacties.

Het zakboekje is een voorbeeld van goede samenwerking tussen apothekers en in dit geval oncologen. Tot een aantal jaar geleden waren oncolytica slecht vertegenwoordigd in de medicatiebewakingsmodules van de G-Standaard. Een van de redenen hiervoor was het feit dat oncolytica vooral (poli)klinisch parenteraal worden toegediend. Dit is de laatste jaren veranderd, oncolytica worden in toenemende mate afgeleverd in de openbare apotheek. Reden genoeg voor een handige coproductie met oncologen.

Het zakboekje Oncolytica-interacties is te bestellen voor € 25 (excl. BTW) via [email protected].

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen