Slaap en slaapstoornissen

Array

Slaap en slaapstoornissen; Je ligt er soms van wakker
We brengen ruim 8000 dagen van ons leven slapend door. En dat is al beduidend minder dan 50 jaar terug, toen we meer sliepen dan tegenwoordig. Wat gebeurt er als we slapen? En waarom hebben we soms problemen met in- of doorslapen? In Slaap en slaapstoornissen worden deze vragen beantwoord met behulp van fascinerende praktijkvoorbeelden en persoonlijke ervaringen van mensen met slaapproblemen. De auteur heeft als medewerker van een grote slaapkliniek 25 jaar praktische ervaring met patienten, evenals de Nederlandse co-auteur.

De feiten op een rij
Eén op de vijf mensen heeft slaapklachten en onder jonge mensen is dat zelfs 40 procent. 1,5 miljoen mensen gebruiken wel eens slaappillen, van wie 700.000 permanent. Ook steeds meer kinderen slapen slecht. Het is een gevolg van onze leefstijl: veel achter de computer en voor de tv, lang doorwerken, laat op de avond eten. En we hebben ook nog eens steeds meer te doen, waardoor slapen maar een nutteloze tijdsbesteding lijkt. Het gevolg is dat we al onze bezigheden niet goed meer kunnen verwerken en dat zorgt dan weer voor slaapproblemen. En een tekort aan slaap zorgt voor stofwisselingsproblemen en concentratieproblemen.Voor iedereen wiens dagelijkse functioneren bemoeilijkt wordt door te korte nachten, voor iedereen die slaapproblemen wil voorkomen en voor iedereen die (beroepsmatig) geïnteresseerd is in slaap, is Slaap en slaapstoornissen: Je ligt er soms van wakker het geschikte boek!

Over de auteurs
Dr. Carlos H. Schenck is een internationaal vermaard slaapdeskundige en werkt tevens als medisch hoogleraar aan de universiteit van Minnesota. In 2007 ontving hij de hoogste onderscheiding in zijn vakgebied: de Sleep Research Society Award van de American Academy of Sleep Medicine.

Dr. Hans L. Hamburger, neuroloog en waak-slaapdeskundige in het Amsterdam WaakSlaapCentrum (locatie Slotervaartziekenhuis) en Medisch Centrum Boerhaave, tekende voor de bewerking van het boek.

Symposium Parasomnia
Op 24 maart 2010 bent u van harte welkom op het symposium Parasomnia – vreemde gedragingen in de slaap in De Balie te Amsterdam, www.debalie.nl . Aanmeldingen voor perskaarten graag op het mailadres: [email protected]

Programma
14:00 – 14:45 Ontvangst en inschrijving
14:45 – 14:50 Opening
14:50 – 15:30 dr. Hans L. Hamburger
Gestoorde nachtslaap oorzaak en gevolg
15:30 – 16:15 dr. Al de Weerd
Epilepsie in de slaap: de belangrijkste uitingsvormen
16:15 – 16:30 pauze
16:30 – 17:45 Prof. dr. Carlos H. Schenck
Restless Sleep, Its Causes, and Its Solutions
17:45 – 18:00 Panel discussie
18:00 – 18:15 Uitreiking eerste exemplaar boek Slaap & Slaapstoornissen
18:15 – 19:00 Borrel

Slaap houdt je wakkerSlaap en slaapstoornissen

320 pagina’s, paperback met flappen
ISBN 978 90 215 4657 5
€ 24,95

Verschijnt: 24 maart 2010


Slaap houdt je wakker
Carlos Schenck
Dr. Carlos H. Schenck
Dr. Hans L. Hamburger

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen