Koninklijke onderscheiding voor professor dr. J.M.W.M. Merkus,

Array

Vanwege zijn inspanningen voor de perinatale audit en de grote maatschappelijke waarde hiervan voor de samenleving is Hans Merkus bij koninklijk besluit bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens een symposium, georganiseerd door de Stichting Perinatale Audit Nederland (PAN). De burgemeester van de gemeente Goirle, mevrouw M.G. Rijsdorp, reikte de Koninklijke onderscheiding uit aan professor dr. Hans Merkus.

Hans Merkus is voorzitter van deze stichting die de direct betrokken beroepsgroepen (huisartsen, kinderartsen, verloskundigen, gynaecologen en pathologen) in 2009 hebben opgericht. De oprichting van de stichting PAN is het resultaat van decennia lang onderzoek naar perinatale sterfte (sterfte rond de geboorte) en de haalbaarheid van perinatale audit.
In 1985 startte Merkus al onderzoek naar de perinatale sterfte in zijn regio Tilburg en omstreken, gevolgd door veel onderzoeken, publicaties en promoties op dit gebied. De afgelopen tien jaar was hij voorzitter van diverse commissies, waarin hij met veel mensen heeft samengewerkt aan de structurele audit van perinatale sterfte in het gehele land.

Hans Merkus is vanaf zijn opleiding tot gynaecoloog actief geweest binnen het vakgebied verloskunde/gynaecologie, op maatschappelijk relevante onderwerpen – zoals de combinatie van werk en zwangerschap – en binnen verschillende adviesraden, waaronder de Gezondheidsraad. Bij zijn afscheid als hoogleraar in 2000 werd Hans Merkus benoemd werd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Bron: Kennispoort Verloskunde

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen