Nieuwe software biedt zorgverzekeraar flexibiliteit bij incassosysteem

Array

De Friesland Zorgverzekeraar, onafhankelijke kwaliteitszorgverzekeraar, is sinds medio januari 2010 live met het financiele gedeelte van ERP-systeem Microsoft Dynamics AX 2009. Momenteel wordt door Qurius volop gewerkt aan de implementatie van dit systeem bij de rechtspersonen die zorg dragen voor de financiele afhandeling van de zorg- en reisverzekeringen. De livegang van deze fase staat gepland voor oktober 2010. Een groot voordeel van het nieuwe systeem is de toenemende flexibiliteit van het incassosysteem.

Zorgdeclaraties via Dynamics AX
In de eerste fase zijn alle financiele processen van de centrale rechtspersoon, de Coöperatie, overgezet naar Dynamics AX. Voor fase twee staan de administraties van de overige rechtspersonen op de agenda. Als deze fase gerealiseerd is verloopt de uitbetaling van de zorg- en reisdeclaraties van alle 500.000 verzekerden via Dynamics AX. Enkele belangrijke redenen om over te stappen op Dynamics AX waren het omlaag brengen van de onderhoudskosten van eigen ontwikkelde software door te kiezen voor een standaardoplossing, het vergroten van de betrouwbaarheid en het creeren van een goede basis voor managementinformatie.

Flexibiliteit bij incassosysteem
De maandelijkse facturatie die in Microsoft Dynamics AX wordt uitgevoerd, omvat zo’n 2 miljoen factuurregels, waarvan een groot deel automatisch geïncasseerd wordt. Een groot voordeel van de nieuwe oplossing is de toenemende flexibiliteit van het incassosysteem. Dit biedt De Friesland de mogelijkheid om mutaties in de verzekeringpremies sneller te incasseren of terug te betalen. Dit is prettig voor de klant, omdat hiermee de gevolgen van een polismutatie sneller inzichtelijk zijn. Daarnaast is het mogelijk om het incassomoment verder te flexibiliseren, bijvoorbeeld door de klant de mogelijkheid te bieden zijn premie maandelijks  op het door hem gewenste tijdstip te betalen. De Friesland realiseert hierdoor een verbetering van haar cashflow.

Theo Poortinga, Hoofd Service Centrum over de keuze voor Dynamics AX: “Ons vertrouwen in de oplossing is gewonnen na een proof of concept van Qurius met ons incassosysteem. Aangezien we hier onze omzet mee draaien, was een hele belangrijke voorwaarde dat dit systeem goed moest werken binnen Dynamics AX.”
Rob Feenstra, Directeur Financien, ICT en Faciliteiten: ?De samenwerking met Qurius verloopt tot nu toe prima. Wij zijn geen praters, maar doeners en dat zie ik ook terug in de medewerkers van Qurius.?

“Met het oog op de toekomst zien wij dat de zorgmarkt en de verzekeringsmarkt verder aan het liberaliseren zijn”, besluit Feenstra.” Als zorgverzekeraar loop je hierdoor meer risico en moet je sneller kunnen inspelen op veranderingen in de markt. Met Dynamics AX hebben wij een systeem in huis gehaald dat ons hierin ondersteunt.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen