Jeroen Bosch Ziekenhuis viert 50.000ste staaroperatie

Array

Op 11 maart 2010 werd in het Jeroen Bosch Ziekenhuis de 50.000ste staaroperatie uitgevoerd door oogarts John van Haarlem. Mevrouw Van Meurs werd geopereerd in het operatiecentrum op de locatie Liduina in Boxtel, waar direct na de operatie het heugelijke feit is gevierd. Mevrouw Van Meurs ontving voor de viering van de 50.000ste staaroperatie bloemen uit handen van haar operateur. Iedereen werd getrakteerd op een feestelijk gebakje in de huiskamer bij het operatiecentrum.

Het operatiecentrum in Boxtel is helemaal ingesteld op het uitvoeren van korte, geplande operaties. Door de jarenlange ervaring en deskundigheid van het oogartsenteam wordt er efficient gewerkt en kunnen patienten met staar snel bij het ziekenhuis terecht. Binnen drie weken zijn zij geholpen. Patienten worden er ontvangen in huiselijke sfeer. Mevrouw Van Meurs: “Het begint eigenlijk al bij aankomst. Ze zijn hier heel aardig. Ik werd heel goed op m’n gemak gesteld, dat vind ik heel belangrijk. Daarnaast kun je makkelijk parkeren en het is meteen duidelijk waar je moet zijn..”

In 1992 is het Jeroen Bosch Ziekenhuis begonnen met de implantatie van kunstlenzen bij staarpatienten. In de loop der jaren is de operatietechniek steeds meer verfijnd. Zo wordt er tegenwoordig met een opgevouwen lens gewerkt, die door een piepklein gaatje van 2,5 mm wordt geschoven en zichzelf uitvouwt. Door de nieuwe technieken is de wondgrootte veel kleiner geworden en hoeven patienten niet meer lang opgenomen te worden. Een korte dagopname volstaat.

Oogarts John van Haarlem: “Het is erg dankbaar werk omdat je patienten hun zicht weer kunt teruggeven. De meeste zijn blij dat ze na de operatie weer kunnen lezen. We proberen het patienten zo aangenaam mogelijk te maken. Zo kunnen ze hier bijvoorbeeld in plaats van een prik een druppeltje verdoving krijgen. Dat is een hele vooruitgang die zeer wordt gewaardeerd door de patient.”

Bron: JBZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen