UvA-polikliniek voor emotionele stoornissen draait op volle kracht

Array

Arnold van Emmerik, hoofd van de UvA PsyPoli: ‘Clienten krijgen bij ons een behandeling, die wordt gecombineerd met onderzoek’
De UvA PsyPoli, een polikliniek voor mensen met angst- en stemmingsstoornissen, draait sinds 1 maart 2010 op volle kracht. Het nieuwe behandelcentrum, een initiatief van de programmagroep Klinische Psychologie van de Universiteit van Amsterdam (UvA) verzorgt kleinschalige en hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg, en combineert deze zorg waar mogelijk met innovatief wetenschappelijk onderzoek. Hoofd Arnold van Emmerik: ‘De UvA PsyPoli is de brug tussen het psychologisch laboratorium en de reguliere zorg.’
Emotionele stoornissen, met name angst- en stemmingsstoornissen, zijn de meest voorkomende psychiatrische stoornissen in Nederland en brengen veel persoonlijk leed en hoge maatschappelijke kosten met zich mee. Wetenschappelijk onderzoek naar emotionele stoornissen kan tot grote gezondheidswinst en kostenbesparing leiden. In de UvA PsyPolii gaan behandeling en onderzoek hand in hand.
De UvA PsyPoli besteedt naast stemmingsstoornissen speciale aandacht aan angststoornissen, zoals posttraumatische stressstoornissen, bloosangst en paniekaanvallen. Voor mensen die lijden aan een posttraumatische stressstoornis biedt de UvA PsyPoli een behandeling waarbij de client zijn of haar trauma niet alleen herbeleeft, maar ook leert ‘herschrijven’, waardoor hij of zij meer grip op het trauma krijgt. Ook is het cursusaanbod ‘Omgaan met bloosangst’ van start gegaan. Uit de vele reacties blijkt dat bloosangst een probleem is dat vaker voorkomt, en ook vaak ernstiger is dan algemeen wordt gedacht.

De UvA PsyPoli verwacht zo’n 150 tot 200 clienten per jaar te kunnen behandelen. Het centrum is gevestigd op Roetersstraat 15 in Amsterdam.

Bron: FMG Communicatie Auteur: Esther van Bochove

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen