Meldkamers ambulancezorg buiten de Randstad gaan bijna samen

Array

De Meldkamer Ambulancezorg Noord Nederland (MkNN) regelt alle ambulancezorg in Friesland, Groningen en Drenthe.  De MkNN werkt momenteel hard aan een samenwerkingsverband met ten eerste de  Meldkamer Oost Nederland ( MON) in Apeldoorn voor de regio’s IJsselland en Noord en Oost Gelderland en  in de nabij toekomst ook Twente. Ten tweede werkt de MkNN samen met het OCSB ( Operationeel Centrum Stichtse Brug) voor Flevoland, Gooi en Vechtstreek  en Utrecht.

De drie genoemde meldkamers ambulancezorg bedienen straks ongeveer eenderde deel van Nederland. Zij zijn onderling zo nauw verbonden, dat ze per knopdruk werkzaamheden van elkaar kunnen overnemen bij calamiteiten. Het ontstaan van interregionale meldkamers brengt ook op operationeel niveau  (op straat)  tal van aanpassingen met zich mee. In Noord-Nederland is men momenteel druk bezig. Het leidt ook tot betere samenwerking tussen organisaties en snellere zorgverlening aan de burger.

De Haagse beleidmakers van BZK en VWS kijken belangstellend mee naar de ontwikkelingen waar de drie meldkamers
( geheel op eigen initiatief, maar ook gedreven door het bereiken van forse besparingen op de ICT, terwijl de kwetsbaarheid vermindert en bedrijfsvoering beter gegarandeerd is)  mee bezig zijn. Tot zover dit bericht van Roel Barkhof van de MkNN.

Tijdens het nationale spoedzorgcongres op vrijdag 17 september krijgt deze otnwikkeling grote aandacht in een van de twintig workshop die dan plaatsvinden. Noteer alvast de datum. Binnenkort staat het programma van dit congres op website www.integratedcare.nl doorklikken op nascholing.

Auteur: prof.dr. Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen