Sint Franciscus Gasthuis verbetert service televisie en telefonie

Array

Per 1 april 2010 kunnen patienten gratis televisie kijken vanuit hun bed op de verpleegafdeling in het Sint Franciscus Gasthuis. Ook is het mogelijk om met hun eigen mobiele telefoon te bellen in plaats van met een vast toestel. Als patienten niet over een mobiele telefoon beschikken, kunnen zij voor noodzakelijke gesprekken altijd gebruikmaken van de afdelingstelefoon.

Gastvrijheid
Gastvrijheid is een belangrijke kernwaarde voor het Sint Franciscus Gasthuis. Uit het patienttevredenheidsonderzoek komt duidelijk naar voren dat patienten de kosten voor telefonie en televisie te hoog vinden. Voorheen moesten patienten namelijk een televisie of telefoontoestel bij hun bed huren voor een vast bedrag. Het ziekenhuis vindt de mening van zijn patienten belangrijk en wil met deze service meegaan met de tijd. Het gebruik van de mobiele telefoon is toegestaan met uitzondering van onder andere het Operatiecomplex en de Intensive Care, vanwege mogelijke storing van medische apparatuur.

Missie
Het Sint Franciscus Gasthuis is een topklinisch ziekenhuis met een rijke historie en beschouwt het als zijn missie om, in de geest van de naamgever en vanuit ons hart, te zorgen voor de zorgen van zijn patienten. Het ziekenhuis heeft in mei 2009 drie sterren ontvangen in de Sterrengids Gastvrijheidszorg in Zorginstellingen. Met deze classificatie toont het ziekenhuis zijn kwaliteit van eten en drinken, ambiance en aangeboden service voor patienten en bezoekers.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen