Erasmus MC eerste Jeffrey Modell Center voor primaire immuundeficiënties in Nederland

Array

Op donderdag 8 april krijgt het centrum voor afweerstoornissen van het Erasmus MC het predicaat Jeffrey Modell Center van de Jeffrey Modell Foundation (JMF). Deze stichting zet zich wereldwijd in voor bewustwording rond afweerstoornissen ofwel immuundeficientieziekten door onderzoek en behandelmethoden te stimuleren. Het Erasmus MC is het 9e centrum in Europa.

Primaire immuundeficienties zijn chronische aandoeningen die het immuunsysteem aantasten. Volwassen en kinderen met deze aandoeningen hebben een verminderde of zelfs geen weerstand tegen infecties. De aandoeningen worden vaak niet herkend omdat ze zich presenteren als gewone ziekten, terwijl de gevolgen levensbedreigend kunnen zijn. Het onderzoek en de behandeling in het Erasmus MC staan in Nederland en in Europa hoog aangeschreven. Op donderdag 8 april wordt de benoeming tot Jeffrey Modell Center gevierd met een symposium waarin wordt ingegaan op verschillende aspecten van immuundeficientie, zowel bij kinderen als bij volwassenen.

Over de Jeffrey Modell Foundation
De Jeffrey Modell Foundation is in 1987 opgericht door de ouders van Jeffrey Modell, die op 15-jarige leeftijd overleed aan complicaties van een primaire immuundeficientie. De stichting is wereldwijd uitgegroeid tot het grootste fonds dat zich bezighoudt met de ondersteuning van academisch onderzoek, behandeling en voorlichting op dit gebied.

Bron: Erasmus MC

Recente artikelen