IGZ vordert dwangsom bij instellingen die jaardocument niet aanleverden

Array

Bij zes zorginstellingen vordert de IGZ een dwangsom van €10.000 voor het niet aanleveren van het jaardocument maatschappelijke verantwoording 2008.
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) legde op 27 augustus 2009 aan 17 zorginstellingen een last onder dwangsom op, omdat zij zonder geldige reden het Jaardocument maatschappelijke verantwoording 2008 niet of niet volledig hebben aangeleverd bij het CIBG. Deze instellingen kregen nog twee weken de tijd om alsnog aan hun plicht te voldoen en hun jaardocument aan te leveren.

8 instellingen voldeden na deze twee weken nog niet aan hun plicht. Voor deze instellingen ging een dwangsom van €1.000,- per week lopen. Dit bedrag kon oplopen tot maximaal €10.000,-.

7 instellingen voldeden binnen 10 weken nog steeds niet aan hun plicht. Bij deze instellingen vordert de IGZ nu een bedrag van € 10.000. Voor één instelling geldt dat een bedrag van € 1.000 wordt ingevorderd.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vordert aan onderstaande zorginstellingen een dwangsom, omdat zij zonder
geldige reden het Jaardocument maatschappelijke verantwoording 2008 niet of niet volledig hebben aangeleverd bij het CIBG.

  • Cura Domestica
  • Stichting All in Care
  • Stichting Izo
  • Profijtzorg
  • Intellimatch B.V. (Zorgnet Thuistbest)
  • Duo Caridad Thuiszorg
  • Stichting Stoute Schoenen
  • Stichting Zorgcentrum De Aanleg (voor deze instelling geldt een dwangsom van €1.000,-)

Instellingen die verzekerde zorg (Zorgverzekeringswet, AWBZ) leveren moeten een toelating hebben op grond van de Wet toelating zorginstellingen (WTZI). Deze wet verplicht ziekenhuizen, gehandicapteninstellingen, verpleeg- en verzorgingshuizen, instellingen in de geestelijke gezondheidszorg en thuiszorg het Jaardocument maatschappelijke verantwoording jaarlijks voor 1 juni aan te leveren bij het CIBG.

Met dit jaardocument leggen zorginstellingen verantwoording af en geven zij inzicht in hun prestaties. Alle jaarlijkse verplichtingen op grond van wet- en regelgeving staan hierin. Het jaardocument geeft instellingen ook de gelegenheid om zich te presenteren als maatschappelijk ondernemer.

Overzicht instellingen met een dwangsom

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen