Actie ‘Highway to your Heart’

Array

Zondag 11 april 2010 begint de actie Highway to your Heart in het Amsterdamse Theater Tuschinski. Dieuwertje Blok, ambassadeur van Jump, geeft het startschot. Ze rijkt 50 koffers uit aan kinderen met een aangeboren hartafwijking, die ze doorgeven aan bekenden. De actie loopt tot 1 mei. Dieuwertje reikt de 50 koffers uit aan kinderen met een hartafwijking en hun ouders, broertjes of zusjes. Want een hartafwijking heeft niet alleen grote impact op het kind zelf, maar ook op de mensen in zijn of haar omgeving.

Rode draad
In deze koffer zit een rode draad waarvan je een hartslag of een hart kunt vormen. Deze draad wordt doorgegeven aan verschillende mensen om de omgeving bewust te maken van het feit dat een gezond hart bij kinderen niet vanzelfsprekend is.

De rode draad gaat letterlijk in Nederland bewegen. Dit is terug te zien op de Highway to your Heart-website.

Foto
Op het moment dat iemand de koffer doorgeeft, maakt hij een foto van zichzelf en de ontvanger. De ontvanger plaatst de foto op de website. Hij schrijft daarbij wat zijn hart voor hem betekent en waarom hij meedoet aan de actie.

‘Volg je hart’
Op het landkaartje op de website zijn de harten zo precies te volgen. Met deze actie willen we meer kennis over en betrokkenheid bij kinderen met een hartafwijking creeren. En mensen wijzen op het belang van een gezond hart.

Door harten door te geven, verbinden we mensen door het hele land met elkaar, en laten we zoveel mogelijk harten kloppen.

Dieuwertje Blok zegt over haar ambassadeurschap: “Mijn man is hartpatient. Dankzij de wetenschap is hij er nog. Door me in te zetten voor de Hartstichting, zorg ik ook voor mijn eigen hart.”

Lees het verhaal van Dieuwertje Blok

Bron: Hartstichting

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen