Prof. dr. Douwe Biesma benoemd tot voorzitter Raad van Bestuur St. Antonius Ziekenhuis

Array

Prof. dr. Douwe H. Biesma, internist, wordt per 1 december 2010 voorzitter van de Raad van Bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein. Hij volgt Maarten Rook MBA op die zich sinds februari 2000 vol overgave en met veel succes heeft ingezet voor het ziekenhuis.

Biesma is momenteel verbonden aan het UMC Utrecht als voorzitter van de divisie Interne Geneeskunde & Dermatologie. Daarnaast werkt hij als hoofdopleider Interne Geneeskunde van de regio Utrecht. Voor het St. Antonius Ziekenhuis is hij geen onbekende. Hij heeft ruim 11 jaar als internist-hematoloog in het St. Antonius gewerkt en was van 2000 tot 2004 voorzitter van de medische staf.

Biesma kijkt uit naar zijn nieuwe functie: “Op de vraag van mijn dochter (12 jaar) “is je nieuwe baan nóg leuker dan wat je nu doet”, kon ik volmondig “ja” antwoorden. Het St. Antonius staat voor vele uitdagingen de komende jaren waaronder de bouw van een nieuwe ziekenhuislocatie in Utrecht Leidsche Rijn. Met z’n allen staan we voor de uitdaging om zowel in Nieuwegein als Utrecht, onze hoogwaardige zorg – waarbij de patient centraal staat - nog verder te verbeteren. Dat kan alleen met ruimte voor innovatie en ondernemerschap, dé traditionele waarden van het St. Antonius Ziekenhuis. Ik ben trots leiding te mogen gaan geven aan zo’n mooie organisatie.”

Recente artikelen