Dineke Mulock Houwer waarnemend DG RIVM

Array

Met ingang van 1 mei 2010 is mw drs. E.J. Mulock Houwer benoemd tot waarnemend Directeur-Generaal (DG) van het RIVM. Mevrouw Mulock Houwer zal de functie van waarnemend DG invullen tot de aanstelling van een nieuwe DG RIVM. Het ministerie van VWS zal zorg dragen voor de invulling van deze vacature.

De benoeming van een waarnemend DG RIVM komt voort uit het vertrek van de heer M. Sprenger als DG RIVM. Onder voorbehoud van bekrachtiging van het Europees Parlement is hij onlangs voorgedragen voor de functie van directeur van het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC ) in Stockholm.

Mevrouw Mulock Houwer was jarenlang DG bij het ministerie van SZW. Vervolgens was zij DG Preventie, Jeugd & Sancties bij het ministerie van Justitie. De laatste jaren had zij, onder de vlag van het programma Vernieuwing Rijksdienst, de leiding over diverse interdepartementale projecten. Zo was zij onder meer verantwoordelijk voor de totstandkoming van het nieuwe Planbureau voor de Leefomgeving, waarvoor de functies van het Ruimtelijk Planbureau en het Milieu- en Natuurplanbureau de basis vormden en was zij interim bestuurder bij de NZA (Nederlandse Zorgautoriteit).

Bron: Rijksoverheid

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen