Over een jaar brengt Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn patiënten naar nieuwbouw

Array

Zoals de planning er nu uitziet, worden vandaag over precies een jaar alle klinische patienten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis naar de nieuwbouw overgebracht. Met de komst van de klinische patienten en het personeel van de verpleegafdelingen kan het nieuwe gebouw met recht een ziekenhuis worden genoemd. Andere afdelingen gaan al eerder.
De klinische patienten worden verhuisd met vrachtwagens die daarvoor speciaal zijn ingericht. Er wordt overlegd over de route en de begeleiding met het Regionale Ambulance Vervoer en de politie.

Voorlopige planning verhuizing
De afdeling ICT is de eerste die naar de nieuwbouw verhuist. Deze afdeling trekt in september 2010 in het gerenoveerde gebouw van het oude Willem-Alexander. Zij gaat dan meteen aan de slag om kwartier te maken voor de rest van de organisatie. In oktober volgen de overige stafafdelingen die met name in het voetbalstadion De Vliert en op de locatie Groot Ziekengasthuis zijn gevestigd.

Volgend jaar april gaan de patientgebonden afdelingen over. Eerst verhuizen de poliklinieken en functieafdelingen van de locatie Carolus. Dan verhuizen op 27 april 2011 de klinische patienten en hun verpleegkundigen van beide Bossche locaties. Tot slot volgen de poliklinieken en functieafdelingen van de locatie Groot Ziekengasthuis.

Moment wordt gevierd
Op de website van het ziekenhuis (www.jbz.nl) staat vanaf vandaag een klok. Deze telt de dagen, uren, minuten en seconden af tot aan de verhuizing van de klinische patienten en hun verpleegkundigen.

Een flink aantal afdelingen hebben een ludieke actie verzonnen om het moment om 10:00 uur te vieren. Zo fietst een stel fysiotherapeuten op het terrein van het ziekenhuis op hometrainers op dat tijdstip alvast een stukje richting nieuwbouw. Medewerkers van een verpleegafdeling tekenen een ECG-curve op de muur waarop de dagen afgestreept kunnen worden. Om 10:00 strepen ze de eerste dag weg. En de medewerkers van de keuken eten op dat tijdstip een zelfgemaakt Jeroen Bosch bolletje.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis betrekt in 2011 een nieuw gebouw en wil dan het meest patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.

Recente artikelen