Gerry van der Rijt – van Sinten Koninklijk onderscheiden voor zeer bijzondere verdiensten.

Array

Op donderdag 29 april heeft Gerry van der Rijt – van Sinten, lid van de Clientenraad van GGZ Oost Brabant en lid van de clientencommissie Kortdurende GGZ een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Vanaf nu is zij Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Gerry van der Rijt Рvan Sinten heeft deze onderscheiding gekregen vanwege haar tomeloze inzet en betrokkenheid voor haar medemensen, in het bijzonder voor de vele clienten van de GGZ Oost Brabant. Gerry is lid van het dagelijks bestuur van de clientenraad van GGZ Oost Brabant en lid van de clientencommissie KGGZ. Door haar grote inzet en in het bijzonder haar wijze van werken is zij d̩ kracht van de clientenraad en de clientencommissies van GGZ Oost Brabant.

Vechten
Als cliente weet zij als geen ander hoe het voelt om door de samenleving onbegrepen te worden. Gerry vecht voor ‘haar’ clienten en toont al vele jaren aan dat psychisch lijden geen belemmering hoeft te zijn voor maatschappelijke inzet en betrokkenheid bij de samenleving. Dankzij haar is de acceptatie in de samenleving toegenomen doordat zij psychisch lijden bespreekbaar maakt.

Gerry is vooral blij met deze erkenning voor alle clienten van GGZ Oost Brabant. Zij hoopt met deze erkenning dat er meer aandacht komt voor die clienten en naastbetrokkenen die in eenzaamheid met een psychische beperking moeten door leven. Zij hoopt dan ook dat de samenleving deze mensen niet buiten sluit.

Duizendpoot
Gerry kan terugvallen op haar jarenlange ervaringen als boerin/ondernemer en vrijwilliger voor talloze regionale maatschappelijke organisaties. Naast het werk voor de GGZ zet zij zich in als ouderenadviseur voor Uden en omgeving, is zij lid van de WMO-raad van de gemeente Uden en Landerd. Ook verzorgt zij op een bijzonder persoonlijke wijze avondwakes voor de parochie Uden en was zij actief in de clientenraad van verzorginghuis ‘Simeonshof’ in Erp. En dat naast haar rol als echtgenote, moeder, oma en vriendin van velen.

Dit alles maakt dat de GGZ Oost Brabant, de clientenraad van GGZ Oost Brabant en de clientencommissie van KGGZ enorm trots zijn op Gerry en haar van harte feliciteren met deze Koninklijke Onderscheiding.

Bron: GGZ Oost Brabant

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen