GGZ Amsterdam lanceert website: MindMasters.nl

Array

Veel Amsterdamse jongeren die lijden aan psychische problemen kunnen sinds vandaag anoniem een mentale check doen op internet. De Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) Amsterdam lanceerde vandaag de website MindMasters.nl. De doelgroep is 14 t/m 18 jaar oud, maar toch kunt u als student ook de mentale check doen, om erachter te komen hoe u er mentaal voor staat.

De website is een initiatief van Jellinek, PuntP, Prezens en de GGD. De organisaties willen jongen informeren over psychosociale problemen en willen onderwerpen als depressies of angsten bespreekbaar maken. De Amsterdamse GGZ instellingen kwamen vorig jaar al met het idee om een jeugdwebsite te maken over psychische problemen.

Op de website kunnen jongeren een mentale test doen, chatten met hulpverleners en informatie vinden over geestelijke gezondheid. “De website geeft informatie over het herkennen van échte problemen en wanneer je hulp moet zoeken”, zegt projectleider Rik Koekenbier van de GGD Amsterdam.

In Amsterdam lopen er zo’n 4.000 jongeren tussen de 14 en 19 jaar rond met psychosociale problemen. Zeventig procent zoekt geen professionele hulp. Voor jongeren is het vaak een drempel om naar de huisarts te stappen met mentale problemen. Veel van hen denken dat het vanzelf over gaat.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen