Poliklinisch centrum voor onverklaarbare klachten

In Zwolle is een poliklinisch revalidatiecentrum gestart voor mensen met onbegrepen klachten. De stichting CIRAN(Centra voor Integrale Revalidatie en Arbeidsactivering Nederland) heeft vorig jaar een innovatieve werkwijze geïntroduceerd die is gericht op het verbeteren van het gezondheidsmanagement door de patient zelf. Het zorgconcept van het CIRAN is gebaseerd op zorg en arbeid.

Ciran maakt bij de uitvoering van haar poliklinisch revalidatieconcept gebruik van verschillende “Gecertificeerde Expertisecentra”. Tot nu toe waren dit de onder de grote rivieren gesitueerde centra van Top-Care Health Services: de Ciran partner waar de afgelopen jaren de innovatieve Poliklinische Revalidatie Behandeling “evidence based” is ontwikkeld en uitgevoerd.

Op 24 maart jl. zijn hier een drietal expertisecentra van CIR: Centrum voor Integrale Revalidatie, aan toegevoegd. Na een intensieve periode van voorbereiding is afgelopen woensdag de overeenkomst ondertekend, waarin de erkenning van de CIR vestigingen als “Ciran Gecertificeerd Expertisecentra” is bekrachtigd. CIR bestaat al 20 jaar en heeft met zijn 35 medewerkers veel ervaring met de inzet van multidisciplinaire interventies, waarbij arbeid wordt onderkend als gezondheidsbevorderende factor. CIR heeft het hoofdkantoor in Zwolle en vestigingen in Arnhem en Amsterdam.

Dit alles betekent dat er inmiddels Ciran Expertise Centra gevestigd zijn in Maastricht, Venlo, Eindhoven Rotterdam, Nijmegen, Arnhem, Amsterdam en Zwolle. Daarnaast wordt verwacht dat binnen niet al te lange termijn nog centra worden toegevoegd in Groningen, Amersfoort en nog een keer Amsterdam.

Het doel om een sterk label in de markt te zetten op het gebied van 1 1/2 lijns revalidatie via een consortium van kwalitatief hoogwaardige expertisecentra, lijkt daarmee sneller gerealiseerd te gaan worden dan verwacht!

Volgens CIRAN zijn er in Nederland steeds meer mensen die kampen met klachten waar geen diagnose voor te stellen is. Die klachten kunnen leiden tot langdurige problemen in het functioneren van mensen in hun eigen thuissituatie, maar ook op het werk.
De zorg van het centrum voor poliklinische revalidatie valt onder de dekking van de basiszorgverzekering.

Bron: Stentor & Stichting CIRAN

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen