Gezinnen smikkelen op Moederdag in het Maasstad Ziekenhuis

Array

Het Maasstad Ziekenhuis heeft zondag 9 mei een luxe lunch geserveerd aan gezinnen op de kinderafdeling en het Brandwonden Centrum. Ook de aanstaande en kersverse papa’s en mama’s op de verlos- en kraamafdeling werden verwend. Aanleiding was natuurlijk Moederdag.

Een ziekenhuisopname heeft grote invloed op het gezin, en zeker ook op de viering van een traditionele feestdag als Moederdag. Voor het Maasstad Ziekenhuis reden genoeg om deze Moederdag niet alleen mama, maar het hele gezin in het zonnetje te zetten.

De lunch werd geserveerd op de patientenkamers, want dikwijls mogen kinderen of (aanstaande) moeders niet van de afdeling af. Op de couveuseafdeling had het ziekenhuis statafels ingericht.

Op deze manier kon iedereen van de lunch genieten. Die bestond voor deze feestelijke gelegenheid uit allerlei luxe broodsoorten als croissantjes en keizerbroodjes en smakelijk beleg als camembert, tonijnsalade en geitenkaas. Verder stonden lekkernijen als jus d‘orange, cappuccino en verse fruitsalade en een gekookt eitje op het menu.

De patienten en hun gezinnen reageerden verrast op het gebaar van het ziekenhuis.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen