iSOFT Collaboration Suite krijgt IHE Conformance Statement

Array

Onlangs deed iSOFT mee aan de internationale IHE Connectathon in Bordeaux met het nieuwe product iSOFT Collaboration Suite. Met Collaboration Suite is het mogelijk documenten en beelden op een gestructureerde wijze op te slaan in een database en te tonen in Mirador (via de examinations plugin) of andere XDS Consumer producten.

De XDS Collaboration Suite is opgebouwd uit een aantal componenten, gebaseerd op de .NET technologie. Gedurende de Connectathon week heeft het product bewezen te voldoen aan de richtlijnen die gelden voor het IHE XDS.b profiel en daarmee is Collaboration Suite XDS ons eerste product wat uitgeleverd zal gaan worden met een IHE Conformance Statement.

Over iSOFT Collaboration Suite
Binnen de zorginstelling zorgt de Collaboration Suite voor een overzichtelijke en geïntegreerde ontsluiting van multimediale verslagen en bronbeelden. Maar de toepassing biedt ook mogelijkheid om medische documenten ziekenhuisoverschrijdend te delen. Doordat de technologie gebaseerd is op een standaard internationale architectuur, is het daarnaast bij uitstek geschikt voor data-uitwisseling tussen ziekenhuizen en huisartsenpraktijken. Maar ook in een breder verband: regionaal, nationaal en internationaal. De Collaboration Suite zorgt voor een veilige data-sharing tussen u en bijvoorbeeld uw (internationale) partnerzorginstelling.

Over de IHE Connectathon
Beelden van de Connectathon vindt u op: http://picasaweb.google.nl/eelcodegraaff/IHEConnectathon2010Bordeaux#

Meer informatie over IHE, Connectathons en XDS vindt u op: http://www.ihe.net/Connectathon/

Bron: iSOFT

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen