Milde variant vogelgriep aangetroffen in Deurne

Array

Op een pluimveebedrijf met zo’n 28.000 kippen in Deurne is laagpathogene vogelgriep geconstateerd. Deze milde variant maakt vogels nauwelijks ziek en is niet gevaarlijk voor mensen. Het gaat om een variant van H7, en niet om de voor mensen gevaarlijke H5N1 die vooral in Azie heerst. Het bedrijf wordt voor de zekerheid vandaag geruimd. Om elk risico te vermijden is een gebied van circa drie kilometer rond het besmette bedrijf ingesteld, waarbinnen per direct maatregelen van kracht worden.

Elk vervoer van pluimvee en levende vogels, broed- en consumptie-eieren, gebruikt strooisel en mest vanuit, naar en binnen het gebied is verboden. Per direct gaat de afschermplicht in. Al het pluimvee moet naar binnen of mag alleen onder een afdak naar buiten.

Het vervoer van zoogdieren (waaronder runderen, varkens, schapen, geiten en paarden) is verboden voor zover deze dieren afkomstig zijn van of naar bedrijven gaan waar pluimvee aanwezig is. Ook het rijden met vervoermiddelen die geschikt zijn voor het vervoer van bovengenoemde dieren, producten of mest is niet toegestaan.

Jaarbeurzen, markten, tentoonstellingen en andere evenementen waarbij pluimvee of andere in gevangenschap levende vogels bijeengebracht worden zijn verboden in dat gebied. Bij commerciele bedrijven wordt de bezoekersregeling van kracht.

Er liggen nog 20 andere pluimveebedrijven in deze zone. Deze bedrijven worden de komende dagen gescreend. Er komt ook onderzoek bij bedrijven die in de afgelopen tijd contact hebben gehad met het besmette pluimveebedrijf.

Meer informatie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen