Hepatitis hoort thuis in rijksvaccinatieprogramma

Array

Alle baby’s in Nederland moeten automatisch een vaccinatie krijgen tegen hepatitis b. Het wordt hoog tijd dat minister Ab Klink van Volksgezondheid daartoe besluit. Dat stelt het Nationaal Hepatitis Centrum aan de vooravond van de Wereld Hepatitis Dag die woensdag wordt gehouden. De Gezondheidsraad heeft het kabinet vorig jaar al geadviseerd de vaccinatie standaard in te voeren. Eerder had de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat al gedaan.

Naar schatting hebben in Nederland 60.000 mensen een chronische hepatitis B-infectie. Het gros is migrant, en dan met name migrant van de eerste generatie. Veel van de mensen weten niet eens dat ze de ziekte hebben. Besmetting verloopt onder meer via seksueel contact, onhygienisch handelen door artsen of verpleegkundig personeel, en moeder-kind besmetting tijdens de bevalling. Ook kunnen mensen besmet raken als ze onder onhygienische omstandigheden een tatoeage laten zetten.

ANP

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen