Zorghotels binnen Nederland online in kaart gebracht

Array

Begin deze maand is de website van Zorghotels Nederland online gegaan: http://www.zorghotels.nl De website geeft een compleet overzicht van zorghotels in Nederland. Op dit moment is het begrip ‘zorghotel’ nog relatief nieuw in Nederland. Veranderingen in de zorgsector en de toenemende vraag naar zorg resulteren in een groei in het aantal zorghotels in Nederland.

Ongeveer tien jaar geleden werd het eerste zorghotel opgericht. Een plek waar mensen kunnen herstellen na een operatie in het ziekenhuis, maar ook bedoeld voor overbruggingszorg en ter vervanging van mantelzorg. Daarnaast is een zorghotel zeer geschikt voor mensen die op vakantie willen maar zorgbehoevend zijn. Zorghotels bieden 24 uur per dag zorg en varieren van een zorghotel binnen een zorgcentrum of ziekenhuis, tot zorghotels die zelfstandig opereren.

Zorghotels Nederland biedt bezoekers de mogelijkheid een keuze te maken in de zorg die zij nodig hebben, het doel van hun verblijf en de ligging van het zorghotel. Op deze manier vinden bezoekers het zorghotel dat aan hun wensen voldoet. Ook gaat de website in op de kosten van het verblijf in een zorghotel en volgt nieuws omtrent zorghotels.
www.zorghotels.nl – 25 mei 2010

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen