Parool ontdekt bebedsgenezende huisartsenpraktijk in Amsterdam

Array

Een Amsterdamse huisartsenpraktijk beveelt patienten gebedsgenezing aan om te genezen van hiv, maar ook om ziekten als parkinson, alzheimer en zelfs kanker te kunnen bezweren met een flink gebed. De praktijk is de christelijke geneespraktijk van Jan Boogaard en Cornelie Scheeres in Osdorp. Een journalist van het Parool kwam achter de praktijken van de artsen via de site healingrooms-amsterdam.nl. Healing Rooms zijn plaatsen waar mensen kunnen komen voor genezing. Bent u ziek of heeft u problemen? Wij willen graag met een team voor u bidden,’ aldus de site, die naar de praktijk verwijst.

In de wachtkamer van de dokters liggen tal van getuigenissen van patienten die door bidteams zijn afgeholpen van enkele vervelende of minder vervelende ziektes. De dokters roepen gelovigen via hun website op waarop onder andere staat te lezen: “Healing Rooms zijn plaatsen waar mensen kunnen komen voor genezing. Bent u ziek of heeft u problemen? Wij willen graag met een team voor u bidden.”

Wethouder Eric van der Burg is naar aanleiding van een bezoek van Het Parool aan de huisartsenpraktijk in Osdorp niet blij. Hij vindt het een kwalijke zaak dat de huisartsen één van de verslaggevers hebben behandeld voor een voorgewende besmetting met hiv. De behandelaars verzekerden hem dat genezing mogelijk was. De wethouder verklaarde meteen contact opnemen met de Landelijke Huisartsen Vereniging en de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De LHV laat weten dat de gebedsdiensten in de huisartsenpraktijk niets met huisartsenzorg te maken hebben. De Inspectie voor de Volksgezondheid zegt niet te kunnen ingrijpen zolang artsen hun patienten niet van de reguliere medische zorg afhouden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen