iSOFT Behandeldossiers

Array

Het zorgvuldig vastleggen van patientgegevens, diagnoses en het verloop van een behandeling vormt een groot onderdeel van uw dagelijkse praktijkvoering. Als u nog met het traditionele papieren dossier werkt, en daarnaast vanuit het ZIS gebruik maakt van digitaal beschikbare uitslagen en diagnostisch beeldmateriaal, vraagt dit om extra inspanning. De foutgevoeligheid is hoger en het is arbeidsintensiever om verplichte statische administratieve- en onderzoeksresultaten te generen.

iSOFT behandeldossiers is een intelligente applicatie waarmee u uw gehele werkproces beheert.
Ontwikkelt op basis van Best Practices uit de medisch-academische praktijk in Utrecht, is deze applicatie door iSOFT gestroomlijnd in een volledig intuïtieve en geïntegreerde patientstatusvoering. Het vastleggen van anamneses, bevindingen van het lichamelijk onderzoek, de conclusies, het medische beleid en decursus, verloopt heel intuïtief. Desgewenst past iSOFT de applicatie volledig aan op uw werkproces.

Klinische interoperabiliteit
iSOFT Behandeldossiers biedt de mogelijkheid voor verslaglegging voor eigen gebruik en voor de overdracht naar andere zorgprofessionals en -diensten. En omdat de invoerregels direct bij de bron worden opgeslagen volstaat een eenmalige registratie van de gegevens. Ook wanneer u op een andere afdeling bent, of vanuit huis werkt, heeft u altijd beschikking tot uw iSOFT Behandeldossiers en daarmee over de meest recente informatie. De ingevoerde gegevens zijn ook direct voor andere, door u geautoriseerde collega’s beschikbaar, zodat u met medisch specialisten van andere disciplines kunt overleggen terwijl u de gegevens gezamenlijk bekijkt.

Intelligent en Intuïtief gebruik
De logische en eenvoudige wijze van invoeren helpen u om snel en overzichtelijk te werken. U behoudt het overzicht doordat zowel invoer als naslag zichtbaar is in één scherm. De kans op weglatingen of doublures is hiermee tot een minimum gereduceerd. In de voorgedefinieerde structuur klikt u door overzichtelijke keuzelijsten met slimme selectievakjes en snelle checklijsten. iSOFT Behandeldossiers is ontworpen om de invoer van de gegevens zo efficient mogelijk te maken. Afhankelijk van bepaalde keuzes worden u automatisch mogelijk relevante vragen voorgelegd. Bij het aanmaken van een nieuw behandeldossier kunt u desgewenst gegevens uit eerdere behandeldossiers overnemen.

Maatwerk
Men zegt wel eens; ’Iedere arts doet hetzelfde, maar wel heel anders.’ Vanuit deze redenering heeft iSOFT de solution Behandeldossiers verfijnd. Om tegemoet te komen aan de persoonlijke en praktische voorkeuren van de individuele praktijk, met de optimalisatie die van toepassing is op uw discipline. En omdat ook de voor u geconfigureerde versie van de Behandeldossiers gebaseerd blijft op een standaardmodel, zijn de gegevens die in de verschillende behandeldossiers zijn vastgelegd (bijvoorbeeld in die van uw collega-specialist) prima uitwisselbaar. Uw persoonlijke indeling van de Behandeldossiers heeft geen nadelige invloed op de multidisciplinaire uitwisseling van de data.

Interactie ZIS
Doordat alle specialismen doorgaans een eigen informatieroute en –structuur hebben, is de snelheid en het gebruiksgemak tijdens de data-invoer erg belangrijk. Bij het naslaan van de gegevens komt het vooral aan op de overzichtelijkheid van de data, en de mogelijkheid om de ingevoerde informatie te combineren en te laten interacteren met gegevens die elders in het ZIS zijn vastgelegd. De iSOFT Behandeldossiers zijn daarom volledig integreerbaar met de combinatie MDS/Vragenbank en MIRADOR.

Bron: iSOFT

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen