Demonstratie medisch specialisten tegen plannen van Klink volkomen genegeerd door NOS-journaal

Array

Actie van  medisch specialisten tegen de plannen van demissionair minister  Klink volkomen genegeerd in het acht uur journaal van de NOS. De medisch specialistenacties zijn vanmiddag nog vriendelijke begonnen, maar als de Tweede Kamer niet op de eisen van de artsen ingaat, zullen de acties dit najaar minder ‘klantvriendelijk’ worden. Voor dit nieuws was er in het acht uur journaal geen oog. Het is niet uitgesloten dat patienten er dan last van krijgen. Dat hebben de medisch specialisten vandaag in Den Haag bekendgemaakt.Minister Ab Klink van Volksgezondheid en de Tweede Kamer willen dat ziekenhuizen voortaan bepalen hoeveel artsen verdienen en welke zorg ze daarvoor moeten leveren. Tot nu toe beslist de overheid dat. De specialisten zeggen dat hun autonomie door de plannen op de tocht komt te staan. Ze voorzien dat ‘managers gaan bepalen welke zorg patienten krijgen’, en niet meer de dokters.
De specialisten moeten ook fors inleveren op hun salaris. De specialisten moeten ook fors inleveren op hun salaris. Volgens de laatste voorstellen ongeveer 20 procent per arts. Volgens de laatste voorstellen ongeveer 20 procent per ziekenhuisdokter.

Ongeveer duizend specialisten liepen donderdagmiddag in in hun witte doktersjas in optocht door Den Haag om bij het gebouw van de Tweede Kamer een petitie aan te bieden aan het parlement.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen