Coxiella Burnetii zit ook in stro

0
239

De bacterie die Q-koorts veroorzaakt, bevindt zich ook in pakken stro, zo blijkt uit laboratoriumonderzoek in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.Een aantal geitenhouders had het ziekenhuis ingeschakeld om met onderzoek te verrichten. Dat moest aantonen dat de verspreiding van de bacterie niet alleen wordt verspreid door geiten, maar ook via pakken stro in winkels, aldus Omroep Brabant.

In feite gaat dit om oud nieuws de Q-koortsbacterie komt ook op heel veel andere plekken voor.Een Amerikaans onderzoeksinstituut toonde onlangs aan dat de bacterie ook in stedelijke gebieden voorkomt. Het is nog niet duidelijk waarom het soms tot een uitbraak komt. De bacterie komt zo vaak voor in de lucht dat het interessant is om te onderzoeken wanneer en waarom mensen wel of niet ziek worden van de bacterie.