Openbare database Ziekenhuizen beschikbaar

Array

De openbare database met de gegevens van de indicatoren uit tranche 1 over verslagjaar 2009 is beschikbaar. Deze database bevat de eerste tien aandoeningen waar instellingen dit voorjaar gegevens voor hebben aangeleverd.

Openbare gegevens
De databestanden bestaan uit tellers en noemers, plus de daarvan afgeleide indicatorwaarden en de antwoorden op de klantpreferentievragen. De openbare gegevens kunt u raadplegen in een Excel of SPSS formaat.

Op de pagina Verstrekking openbare gegevens kunt u door het online aanvraagformulier in te vullen de openbare database aanvragen. Er zijn geen kosten verbonden aan het opvragen van de database.

Inmiddels hebben ongeveer 40 partijen de gegevens aangevraagd, waaronder de bij Zichtbare Zorg betrokken organisaties Zorgverzekeraars Nederland en de Consumentenbond. Zij gebruiken de data ten behoeve van respectievelijk de zorginkoop en voor keuze-informatie. U vindt op de website maandelijks een actueel overzicht van de organisaties die de gegevens hebben aangevraagd.

Dit jaar hebben opvallend veel ziekenhuizen de gegevens opgevraagd. Wij verwachten dat de gegevens ook dit jaar weer worden gebruikt voor de Borstkankermonitor, de Agis/Achmea benchmark ten behoeve van zorginkoop en op www.kiesbeter.nl.

Kwantitatieve rapportages
Ter ondersteuning van de openbare database vindt u ook de kwantitatieve rapportages online. Deze rapportages bevatten een analyse van de gegevens die ziekenhuizen dit jaar bij Zichtbare Zorg hebben aangeleverd over de kwaliteit van zorg die is geleverd in 2009. De rapportages bieden een overzicht van de indicatorwaarden middels grafieken en tabellen. Daaraan zijn toegevoegd een korte beschrijving, uitspraken met betrekking tot de zeggingskracht van de aangeleverde gegevens en de betrouwbaarheid van het registratieproces en een overzicht van de gebruikte bronnen.

De gegevens van Tranche 2 komen per 22 september beschikbaar. Wij houden u hiervan op de hoogte.

Bron: Zichtbare Zorg

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen